Verden forandrer sig . . .

Uanset hvad, har vi brug for at komme op med nye modeller for hvordan vi producerer og forbruger vores ting, og at få øjnene op for at vi mennesker blot er én lille del af det store kredsløb 💚🌍

Subscribe Genarbejd cover image Genarbejd cover image
Christian Estrup profile image Christian Estrup

Skydedøre af råt træ fra gamle pallerammer

2 rå, og ret markante skydedøre med skjult ophæng, lavet af osb-plade og træ fra et broget udvalg af gamle pallerammer, bjærget rundt forskellige steder på havnen i Hvide Sande.

Skydedøre af råt træ fra gamle pallerammer

Jeg finder det vigtigt at vise at også gammelt, hærget og brugt træ, brugt rigtigt kan være en værdifuld ressource.

Ikke at vi nødvendigvis gør vores ressourcetryk væsentligt mindre på Jorden ved at skabe møbler, interiører eller dekorationer af gammelt, kasseret træ, der ellers ofte ville ende på forbrændingen og blive forvandlet til såkaldt grøn energi [sic]. Men vi ér nødt til at tilgå verden med et andet, og lidt mere bæredygtigt og progressivt mindset end det klassisk nyliberale brug-og-smid-væk 💚🌍

Af samme grund, valgte jeg i sin tid at lave de 2 indvendige døre til vores lille kunstnerhus på Tysk'havnen af træ fra gamle pallerammer, med en kerne af aflagte osb-plader.

Jeg har altid elsket træet fra gamle pallerammer, der typisk kan have både påtrykte firmanavne, håndskrevne noter, oliepletter, fedtede fingre, og alverdens andre mere eller mindre mærkelige brugsspor.

Brugt træ som kasserede gulvbrædder, taglægter, bolværkstræ, eller træ fra pallerammer kan være den detalje der gør forskellen, ikke mindst i et nyt, eller nyrenoveret, hvidt hjem.

Med fare for at lyde som en rendyrket salgspitch, er håndlavet og håndmalet interiør en kilde til god karma, og lige præcis den følelse af autenticitet der er så efterspurgt i vores moderne byliv.

Tøv ikke med at række ud, hvis du er interesseret i at se mine ting i real life, eller at få min feedback på et konkret projekt.

Christian Estrup profile image Christian Estrup
Jeg laver interiør, møbler og kunst i en rå og autentisk stil; gerne i genbrugsmaterialer, og med bæredygtighed tænkt ind i alle processer 💚🌍 Bor og arbejder på Tysk'havnen i Hvide Sande.