Verden forandrer sig . . .

Uanset hvad, har vi brug for at komme op med nye modeller for hvordan vi producerer og forbruger vores ting, og at få øjnene op for at vi mennesker blot er én lille del af det store kredsløb 💚🌍

Subscribe Genarbejd cover image Genarbejd cover image
Christian Estrup profile image Christian Estrup

Bolværkstræ og rå kyststemning i ferielejlighed

Nyt interiør og ny dekoration til en førstesals ferielejlighed i Bjerregaard. Et projekt lavet i samarbejde med Klittens Møbler & Tæpper, der har lagt nyt trægulv i stue, køkken og gang, og leveret nye senge, spise- og stuemøbler.

Bolværkstræ og rå kyststemning i ferielejlighed

En træt, og lidt trist feriebolig er typisk en opgave jeg griber med kyshånd. Dels er det sjovt at se hvordan forholdsvis enkle virkemidler kan skabe nye stemninger og ny energi. Dels er det oplagt at genanvende gammelt træ, der kan skabe noget af den sjæl og autenticitet moderne, bevidste feriegæster efterspørger.

Maleren var i det her konkrete tilfælde allerede bestilt til at hvidte de gulnede vægge og rustiklofter, men jeg fik grønt lys for en dyb støvet blå på et par af væggene, og en lys toning af den samme farve i soverummene.

Halvmuren i køkkenet skulle have en ny topplade, jeg fik grønt lys for at snedkerere i råt bolværkstræ. Den gamle topplade var ikke bare slidt og kedelig, men også så smal, at den var tæt på uanvendelig. Med små 20 centimeters ekstra bredde fungerer halvmuren nu i praksis som en bardisk, hvor køkkenskriverne kan nyde et glas rødvin på første parket.

Da jeg var nødt til at lave hylderne og bordpladerne af de mest regulære dele af plankerne, stod jeg undervejs i projektet med en del afskær. Så what to do?

Allerhelst ville jeg jo bruge alt træet, jeg i forvejen havde brugt tid og ressourcer på at rengøre og tørre. (Pendanten til den gamle husmodertanke om at spise hele dyret; ikke bare det rene muskelvæv, som vi moderne vesterlændinge hovedsageligt vælger i slagterens køledisk).

Jeg valgte at se på det som en kreativ udfordring, og endte med at bruge afskæret fra bordpladerne til at lave henholdsvis fyrfadsstager, knagerækker og en ramme til vægspejlet i fordelingsgangen. Plus selvfølgelig et par af mine signaturfisk. På den måde er der pludselig også en klar materialemæssig sammenhæng i tingene, lejligheden rundt.

Med hensyn til belysning, synes jeg personligt det fungerer bedst og mest hyggeligt, hvis det mestendels er bordflader der lyses op. I projektet her endte jeg med at gå med nogle afrikansk inspirerede pendler af naturfibre, og at lave en lysinstallation med drivtømmer, tekstilledning og rå vintagepærer over barbordet i stuen.

Vægprintene er egne motiver, der forhåbentlig er med til at understrege kyststemningen, og få gæsterne til at føle sig hjemme.

Lejligheden står klar til påske, og kan bookes på ugebasis via Esmark Feriehusudlejning.

Christian Estrup profile image Christian Estrup
Jeg laver interiør, møbler og kunst i en rå og autentisk stil; gerne i genbrugsmaterialer, og med bæredygtighed tænkt ind i alle processer 💚🌍 Bor og arbejder på Tysk'havnen i Hvide Sande.