Verden forandrer sig . . .

Uanset hvad, har vi brug for at komme op med nye modeller for hvordan vi producerer og forbruger vores ting, og at få øjnene op for at vi mennesker blot er én lille del af det store kredsløb 💚🌍

Subscribe Genarbejd cover image Genarbejd cover image
Christian Estrup profile image Christian Estrup

Interiør af genanvendt emballagetræ til bagerbutik

Interiør og panelvægge af genanvendt emballagetræ, der danner en visuel seperation og dæmper lyden mellem bagerbutikken og selve produktionsområdet i Hvide Sande Bageri.

Interiør af genanvendt emballagetræ til bagerbutik

Vores lokale bager Martin Thygesen kontaktede mig, da han havde et issue med støj fra produktionsområdet i selve bagerbutikken; både visuelt og akustisk. Løsningen blev en række lamelpaneler, monteret i de høje åbninger mellem brødudsalget og bageriet.

Lamellerne er savet af genanvendt emballagetræ, brugt til vindmølledele, sendt hjem fra fjernøsten. Efter brænding, maling og patinering, er lamellerne slebet ned og behandlet med bivoks: en rent naturprodukt der fremhæver træets åretegning, og samtidig hærder hårdt op, så overfladen bliver ganske rengøringsvenlig. Patineringen og voksbehandlingen fremhæver de rå savværker, og er med til at give træet karakter.

Lamelpanelerne giver illusionen af en væg, selv om det faktisk, når man kigger efter, er nemt at se igennem. Panelerne dæmper også støjen fra produktionen betragteligt. De små hylder kan i øvrigt rearrangeres og flyttes rundt efter forgodtbefindende.

Christian Estrup profile image Christian Estrup
Jeg laver interiør, møbler og kunst i en rå og autentisk stil; gerne i genbrugsmaterialer, og med bæredygtighed tænkt ind i alle processer 💚🌍 Bor og arbejder på Tysk'havnen i Hvide Sande.