Verden forandrer sig . . .

Uanset hvad, har vi brug for at komme op med nye modeller for hvordan vi producerer og forbruger vores ting, og at få øjnene op for at vi mennesker blot er én lille del af det store kredsløb 💚🌍

Subscribe Genarbejd cover image Genarbejd cover image
Christian Estrup profile image Christian Estrup

Ejendomsrenovering for Holmsland Klit Turistforening

Fik til opgave at projektere en gennemgribende renovering af det knap 50 år gamle tidligere lysstøberi, der nu har fået nyt liv, og forhåbentlig kan huse masser af forskellige spændende ting, også de kommende 5 årtier.

Ejendomsrenovering for Holmsland Klit Turistforening

Det er langt fra enhver developer der tør investere i en gennemgribende renovering af en ældre ejendom, i stedet for bare at rykke den ned og bygge nyt. Så meget desto mere værdsætter jeg at Holmsland Klit Turistforening besluttede at overtage og transformere det tidligere lysstøberi på Numitvej 2 i Hvide Sande, opført som vodbinderi og garnhandel tilbage i de tidlige 70ere.

Det blev et projekt, jeg endte med at arbejde på I adskillige måneder: Foruden at tegne, projektere, og styre renoveringen, fik jeg til opgave at brænde og montere træfacaden, transformere den gamle administrationsafdeling til lejlighed, og male navnetræk og payoffs for Holmsland Klit Turistforening og Feriepartner Hvide Sande på sternenes hvidmalede thermotræ.

Jeg er super glad for at vi har kunnet bevare en karakteristisk Hvide Sande-ejendom, der har mindst et halvt århundrede mere i sig. Helt grundlæggende ér det langt mere bæredygtigt at bevare eksisterende murværk, end at rive ned og støbe nyt.

Ejendommen huser nu adskillige hundrede kvadratmeter lager, en fleksibel lejlighed, der også kan bruges som konference- og mødelokale, samt et stort, veludstyret værksted og vaskeri, hvor husejerne hos Feriepartner Hvide Sande og Feriepartner Søndervig kan låne værktøj og haveredskaber, og vaske dyner og puder i moderne, energieffektive industrimaskiner.

Pladsen foran bygningen er belagt med genanvendt, knust asfalt. Der er også blevet plads til 4 ladestandere, og ejendommen har i forbindelse med renoveringen fået solceller på taget.

Så kan man lide de trafikrøde epoxygulve, kontrasten mellem den pudsede facade i lys sand og det brændte træ, de mange små klitter på grunden, de rå gamle jernbanesveller, og de håndmalede bogstaver på sternene eller ej. Men stilen er såvel gennemført som personlig.

Trafikrød epoxy (ral 3020), der matcher Feriepartners brand.

Også fedt at få lov at arbejde sammen med de forskellige andre lokale håndværkere. Som altid fantastisk hvordan alle i Hvide Sande altid er klar på at få ting til at ske og ting til at lykkes 🙏😊

Niveauforskellen på grunden er markeret med en støttemur lavet af gamle, genanvendte jernbanesveller. På sigt skal de små klitter vokse til med sandhjælme.
Christian Estrup profile image Christian Estrup
Jeg laver interiør, møbler og kunst i en rå og autentisk stil; gerne i genbrugsmaterialer, og med bæredygtighed tænkt ind i alle processer 💚🌍 Bor og arbejder på Tysk'havnen i Hvide Sande.