Verden forandrer sig . . .

Uanset hvad, har vi brug for at komme op med nye modeller for hvordan vi producerer og forbruger vores ting, og at få øjnene op for at vi mennesker blot er én lille del af det store kredsløb 💚🌍

Subscribe Genarbejd cover image Genarbejd cover image
Christian Estrup profile image Christian Estrup

Barstole af afskær og gamle egetræsstolper

Et par rå barstole, lavet af kasserede egetræsstolper og afskær fra 18 mm krydsfinér. Et perfekt match til det moderne sort/hvide køkken, massiv højkantparket, eller bare til en hyggelig tilbagelænet session med en akustisk guitar.

Barstole af afskær og gamle egetræsstolper

Vi danskere tømmer den ene ladning af træ efter den anden på genbrugspladsen. Ikke mindst når det kommer til afskær, og træ der er revet ned og fjernet, men som ofte ikke fejler det mindste skriger det til himlen. Med lidt arbejde, er de gamle og overflødige materialer mindst lige så gode som det friske træ, vi i stor stil henter på byggemarkedet.

Her har jeg høvlet og flækket en række egetræsstolper, der skulle fjernes fra en brøstning omkring et tidligere legeområde, og kombineret det massive træstel med sæder fræset i rester og afskær af 18 mm pinefinér.

Måden sædet er fræset i 3 laminerede lag af krydsfinér, giver materialet et helt andet udtryk, og få gætter umiddelbart på, at der er tale om afskær af en helt standard byggeplade.

Men som man siger, én mands affald, en anden mands skat ♻️🛠️💚

Christian Estrup profile image Christian Estrup
Jeg laver interiør, møbler og kunst i en rå og autentisk stil; gerne i genbrugsmaterialer, og med bæredygtighed tænkt ind i alle processer 💚🌍 Bor og arbejder på Tysk'havnen i Hvide Sande.