Verden forandrer sig . . .

Uanset hvad, har vi brug for at komme op med nye modeller for hvordan vi producerer og forbruger vores ting, og at få øjnene op for at vi mennesker blot er én lille del af det store kredsløb 💚🌍

Subscribe Genarbejd cover image Genarbejd cover image
Christian Estrup profile image Christian Estrup

Træbeklædning og dekoration af kedelhal

Hvide Sande Fjernvarmes logo fortæller sammen med kedelhallens træfacade historien om en varmeforsyning baseret på sol og vind, eller, som vi har valgt at formulere det store payoff på den vestvendte del af facaden: bæredygtige løsninger og grøn energi.

Træbeklædning og dekoration af kedelhal

I 2020 udvidede Hvide Sande Fjernvarme sit klimavenlige, grønne setup, der bestod af solfangere, vindmøller og elkedel, med et varmepumpesystem leveret af ICS og Tjæreborg Industri. Energioptagerne er placeret på Troldbjergvej, mens kompressordelen af anlægget, sammen med værkets elkedel er placeret i en ny kedelhal, opført i tilknytning til det eksisterende varmeværk.

Da jeg året forinden havde designet Hvide Sande Fjernvarmes nye logo, blev jeg bedt om at skitsere et nyt, alternativt udtryk til kedelhallen, bedre i tråd med varmeværkets grønne profil end de betonelementer (med støbefejl, derfor) hvormed hallen er rejst.

Bestyrelsen nikkede ja til mit oplæg, og gav mig til opgave at lave såvel beklædningen som udsmykningen af kedelhallen.

Hallens facader mod nord og vest er i alt 268 kvadratmeter, jeg valgte at beklæde med rhombeprofiler af Thermowood fra Moelven. Valget faldt på Thermowood, dels på grundt af træets modstandsdygtighed overfor råd og svamp, dels på grund af den forventelige hvid-grå, drivtømmeragtige patinering.

Den høje mural på nordfacaden blev bogstaveligt talt et stort job: Solen og møllevingerne fra logoet måler knap 7 meter fra bund til top.

Christian Estrup profile image Christian Estrup
Jeg laver interiør, møbler og kunst i en rå og autentisk stil; gerne i genbrugsmaterialer, og med bæredygtighed tænkt ind i alle processer 💚🌍 Bor og arbejder på Tysk'havnen i Hvide Sande.