Min blog

Om livet som sådan; specifikt penge, grøn omstilling og kreativ proces
Grøn impact investering

Ligesom det langt fra er ligegyldigt hvad du lægger i indkøbskurven, og ligesom du med dine valg i det daglige er med til enten at bibeholde eller at ændre vores samfund, er dine investeringer en oplagt mulighed for at præge morgendagens udvikling.

Grøn omstilling Bæredygtighed Klima Investering
Hvad skete der med åben og nysgerrig?

"And we have just one world, but we live in different ones," skrev Mark Knopfler tilbage I 80erne, længe før de såkaldt sociale medier. Verden er bestemt ikke blevet mindre opdelt siden da, og i dag er det tilsyneladende langt mere almindeligt at søge bekræftelse, end at udfordre sine standpunkter.

Medier Sociale medier Bekræftelses-bias
Derfor genarbejd

Bliver ind imellem spurgt hvad det lige ér jeg har med det der genarbejde, og om det egentlig overhovedet er et ord . . . Derfor her den ærlige fortælling bag virksomhedsnavnet, bloggen, og i det hele taget mine bøvlede omveje ind i kunsten og det kreative arbejde.

Kreativ proces Skabende kunst Freelance
At (turde!) skille sig ud

Er der noget federe end at se nogen insistere på deres egen skæve tilgang, og turde gå planken ud? Hér mit eget take på et mission statement jeg kan holdes op på, der samtidig viser hvordan man (også) kan vælge at omprioritere sin indsats og sine mål midt/sidst i fyrrerne.

Skabende kunst Skrivning Kreativ proces
Memento mori

Hvad enten det gælder de ting vi graver op af Jorden, den næring vi piner ud af jorden, eller den tid vi lægger for dagen på Jorden . . . Som moderne mennesker er vi vant til at forbruge og forbrænde alle tilgængelige ressourcer, som var de uden ende.

Bæredygtighed Grøn omstilling Forbrugskultur Sociale medier Vanens magt
Grønt lys hérfra

Intet definerer vores liv og levned som de historier vi fortæller os selv. Dermed også sagt, at vi ved at ændre vores grundliggende fortællinger om verden, kan ændre vores egen rolle i den—og i sidste ende verden som sådan til det bedre.

Livsfilosofi Kreativ proces Vanens magt Covid-19
At sætte pris på sit eget arbejde

—betyder også at man konkret skal prissætte sit eget arbejde. At sætte beløb på er en svær disciplin, ikke mindst for os kunstnere, der hellere taler om stemninger, materialer, og flow end penge.

Freelance Skabende kunst Penge Business
Lektien lært

Ikke alle situationer kan løses til alles tilfredshed . . . Den her sag er træls, og egentlig ville jeg helst bare skrive den i glemmebogen. Men den har også lært mig en vigtig lektie om at være på forkant.

Business Freelance Kreativ proces Hvide Sande Vestkysten
7 lektioner lært under covid-19

Det her indlæg har intet at gøre med covid-19, og alt at gøre med covid-19. Vores vestjyske hverdag har for at være ærlig ikke ændret sig alverden de seneste 20 måneder, der til gengæld har givet mig alletiders mulighed for at gentænke mine aspirationer som kunstner og kreatør.

Kreativ proces Skabende kunst Vanens magt Covid-19
Forretningsmæssig kamikaze?

Som freelancer sælger man sin egen arbejdstid. Mange vil derfor nok mene, at det klogeste er at erlægge flest muligt fakturerede timer, og få flest mulig penge i kassen. Læs her, hvorfor jeg personligt har valgt en lidt anden strategi.

Business Freelance Kreativ proces Skabende kunst